Zimní a letní mýdlo

Než jsme se naděli, zima se zase schyluje ke konci. Dneska jsem se poprvé koupala, v krásném jezeru u Lipska, kterému se říká Cossi. Jo, začíná jaro. Jsem moc ráda, protože se zimou rozhodně nejsem velká kamarádka. To jediné, co na ní mám ráda – Vánoce – už je pryč. Všechno bylo pak nějaké smutné a co bylo nejhorší – strašně krátké dny. Celý svět vidím v zimě tak nějak černobíle. Opravdu je mi líp, když cítím, jak se dny zase prodlužují a světlo střídá tmu.


Černá a bílá – černá zastupuje temnotu a bílá zase světlo. Když obě barvy smícháš, získáš šedou. Takovou šedou, která připomíná stín, ten, který je nejvýraznější za krásného letního počasí. A právě tyhle barvy v mé mysli symbolizují jak zimu, tak léto. Každá svým vlastním způsobem. V zimě je to ponurost a vlastně celková ušmudlanost a v létě zase horký vzduch, prach a stín na rozpálených silnicích. Ze šedých silnic se vypařuje horký vzduch. A my, když tak chodíme po kraji silnice, vidíme, jak vrháme ostrý stín a kolem nás se vlní vzduch, tancuje a směřuje vzhůru. 

A tak vzniklo tohle mýdlo, zimní a letní zároveň. Symbolizuje vlastně zimu i léto, každé svým vlastním způsobem.

Mýdlo obsahuje:

45 % slunečnice HO
25 % bambuckého másla
20 % kokosového oleje
5 % olivového oleje
5 % kakaového másla
kokosové černé uhlí, oxid zinečnatý, laktát sodný
EO vavřín kubébový, levandule, rozmarýn

Nejdůležitější roli hraje černé uhlí z kokosu. Je to zvláštní, ale černé uhlí je něco, co dokáže jak nehorázně ušpinit, tak i pomoct s očistou. Uhlí v mýdle funguje jako jemný peeling, čímž pomáhá odstraňovat nečistoty z kůže.

Mýdlo voní jemně a musím se přiznat, že při ovonění mýdla se člověku vybaví spíš horké letní počasí, než teplo rodinného krbu a svařené víno. V tomto ohledu se mi tedy nepovedlo být tak moc univerzální. Přivírám nad tím ale oči a říkám si, že to přeci nevadí. Vůně je svěží – obsahuje esenciální oleje z vavřínu kubébového, levandule a rozmarýnu.

Mějte se rádi a mydlete se! 😊

Z Lipska zdraví Bára!

Komentáře