Poprvé jsem tuto techniku zkoušela na Velikonoce. To, že mýdla budu krájet na kostičky a zalévat do nového mýdla, jsem na začátku nevěděla. Zkoušela jsem dosáhnout jednoho specifického odstínu zelené – a co se nestalo, najednou jsem měla spoustu jednobarevných mýdel, která byla ale taková dost obyčejná. A tak vzniklo tohle velikonoční mýdlo.
Tentokrát jsem
asi už od začátku postupovala tak, že jsem už od začátku věděla, že mýdlo, které
dělám, budu nakonec vkládat do mýdla jiného. Moc ráda totiž odlévám mýdla do
kulatých forem, problém je ale ten, že kulatá mýdla jsou do ruky opravdu
nepraktická a raději sahám vždycky po mýdlech hranatých. Jenže co naplat, mám
moc ráda techniku Pull Through, a tak jsem se rozhodla, že udělám z kulatého
mýdla mýdlo hranaté.
Tip: Jako
formu na kulaté mýdlo můžete použít plastové trubky na vodu, jako nástroj na
Pull Through potom třeba sítko do odpadu.
Nejdřív jsem udělala
mýdlo do kulaté formy; na dno jsem dala plastové sítko (které bylo připevněné
ve středu na špejli) a trychtýřem střídavě lila barevnou mýdlovou hmotu.
Nakonec jsem sítko vytáhla a mýdlo nechala progelovat.
Druhý den jsem
mýdlo vyformovala, rozkrojila na menší kousky a zalila novou hmotou. Důležité
je, že se mýdlo musí nechat znovu projít gelem, aby se vložené části dokázaly
spojit s novým mýdlem a při mydlení pak nevypadly.
Co mýdlo obsahuje?
30 % bambuckého másla
25 % olivového oleje
25 % kokosového oleje
9 % rýžového oleje
6 % slunečnicového oleje HO
5 % ricinového oleje
citrát, laktát
modrá, zelená a žlutá mica, oxid zinečnatý, co2 rozmarýn, EO: litsea cubeba a
levandule
Barvy jsem chtěla trochu
připodobnit k pavímu peří. Vidíte tam ta paví oka? 😊
Mějte se krásně a zase – myjte se.
Hlavně ty ruce.
Pa, Bára.
Komentáře
Okomentovat